Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.402,50
Saint-Joseph
- 6 stk. 1.402,50
275,-
366,67 pr. l.
6 stk.
1.402,50
233,75 pr stk.
Spar 247,50
Anbefalinger
John Livingstone-Learmonth
***(*)
These are sound, cleanly made wines from a domaine in the northern sector of St-Joseph. Elegance comes through and they can be followed by lovers of stylish fruit with an oak topping. Juli 2021
Beskrivelse
Pierre Gaillard udfordrer som altid tesen om, at Syrah-vinene fra det nordlige Rhône skal modne adskillige år i flasken inden de bliver klar til ægte nydelse. Her er der tale om umiddelbar charme, og også en accentueret fornemmelse af terroir, som betyder, at vinene tidligt er smukke eksponenter for den hårfine balance mellem pondus og finesse, som kun få producenter formår at finde ind til.
Der er tale om frugt fra til sammen 10 ha. på forskellige øst og sydøst vendte granitrige skråninger i Chavanay, Sarras samt hjemkommunen Malleval i den nordlige del af appellationen. Over alt er vinstokkene mere end 20 år gamle og høsten er manuel med om nødvendigt en soignering af drueklaserne inden de pakkes i plastkasser og køres op til vingården højt oppe over Rhônefloden.
Her foretages en soignering inden alle stilke fjernes hvorefter de delvis knuste druer køles ned for at få lov til at udveksle aromaer i op til 6 dagen inden temperaturen hæves og den alkoholiske gæring sættes i gang i store lodret stående egefade og rustfri ståltanke. Her får den jomfruelige vin lov til at trække på kvasen i op til en måned inden den fyldes på små fade fra Allier og Nevers hvor den modner 15 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes, filtreres og tappes på flaske.
Udtrykket i den færdige vin er helt klassisk eller "old school" om man og de 15 måneder i fadene har heldigvis ikke dæmpet noterne af friske kirsebær, viol og aromatiske pebre. Med andre ord en bundsolid ambassadør for distriktet, der charmerer med sit fine spil mellem mineralitet og søde tanniner. Et glimrende alternativ til de endnu dyrere vine fra Côte Rôtie og Hermitage.
Prøv den til for eksempel en gang stegt lever fra hårvildt, eller alternativt kalv, med sauté af sorte trompetsvampe og bacon.
Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter forsøger at formidle magien i flasken.
Producent
Robert Parker udtrykker det meget præcist, når han skriver: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en "up and coming superstar". Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sit første stykke jord. Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet.
Siden er det gået slag i slag og Pierre Gaillard kan i dag tilbyde en af de mest interessante kollektioner i nordlige Rhône skabt på et spændende miks af frugten fra egne eller lejede vinmarker kombineret med frugten fra betroede druedyrkere.
Hele potentialet mødes i kælderen som ligger udenfor landsbyen Malleval højt oppe på skråningerne langs Rhônefloden. Her gærer druerne til vin i rustfrit stål eller træ alt efter type. Omrøring, overpumpning og sidenhen omstikning begrænses til et minimum og resultatet er en gennemgående transparence og lykkelig elegance i alle vinene, som er ganske enestående.
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter