Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 6.630,-
Pensées de Lafleur
- 6 stk. 6.630,-
1.300,-
1.733,33 pr. l.
6 stk.
6.630,-
1.105,- pr stk.
Spar 1.170,-
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
87-89+
Robert M. Parker, Jr. - April 2012
Vinous by Antonio Galloni
88-90
Ian D'Agata - Maj 2012
James Suckling
93
April 2013
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
90-91
Jeff Leve - April 2012
Beskrivelse
Pensees er i sin ungdom mere blomstrende end ikoniske Château Lafleur hvor den skænkes med meget smukke noter af søde blommer, jordbær og hindbær samt et strejf af viol. Bare silke blid fylde og dertil dejlig aromatisk i munden hvor en fin lang eftersmag med en delikat mineralsk puls neden under hele løfter oplevelsen. Som ung/yngre en reel crowd pleaser og i tilgift en vin som virkelig tager på i subtil tyngde i op til 15 til 20 år. Med andre ord virkelig en vin som ville kunne få det brede publikum tilbage i Bordeaux-folden, hvis det ikke lige var for prisen. Den er tårnhøj, og dette er en af de mest efterspurgte vine i Pomerol og de bare 6.000-7.000 årlige flasker forsvinder ud på verdensmarkedet lige så snart de frigives.
På Chateau Lafleur, mener de ikke, at Pensees de Lafleur en deres 2. vin, men derimod at den er en anden unik vin, fordi den er skabt på druer fra en lille stribe af vinstokke på bare 0,69 ha., som aldrig anvendes til første vinen. Drueblandingen er omkring 60% Merlot og 40% Cabernet Franc, der efter sortering og let knusning er vinificeret i små temperaturstyrede ståltanke og derpå modnet 15 måneder på 25% nye fade og 75% fade, der har været brugt en enkelt gang på familiens andet slot Château Grand Village. En fremstillingsproces som bortset fra modningsperioden er en 1:1 kopi af Château Lafleur.
Château Lafleur ligger vis a vis Petrus og mange eksperter herunder Robert Parker, Jeff Leve og James Suckling - for bare at nævne 3 af notabiliteterne - rangerer Lafleur på niveau med og i visse årgange over kultvinen.
Det er Sylvie og Jacques Guinadeau, der ejer ejendommen og passer den lille mark på det grus rige Pomerol plateau. De kom til som bestyrere i 1985, men efter 20 års arbejde på stedet lykkedes det dem i 2005, at købe slottet, således at de i dag har foden under eget bord. Sylvie og Jacques er perfektionister til fingerspidserne, og vinstokkene er nogle af de mest velplejede i hele Bordeaux. Ikke et blad får lov til at stritte her! De anvendes kun naturlig gødning, og når først alle de defekte druer er pillet fra er udbyttet altid ekstremt lavt. Selv efter Pomerol standarder.
Producent
Château Lafleur, eller måske rettere bare Lafleur da der vel egentlig blot er tale om en præsentabel stenbygning fra forrige århundrede, ligger omgivet af La Fleur Petrus, Petrus, Vieux-Chateau-Certan og Hosanna midt på den centrale del af det berømte Pomerol-plateau.
I næsten 100 år en lille hemmelighed forbeholdt private connaisseurs som handlede pr. postordre og så et par importører i Bruxelles og London, og vinen var et godt køb. Ikke billig, men i en lang årrække prissat som gennemsnittet i det 5. lag i 1855 klassifikationen.
Så svingede en ung Robert Parker forbi i 1975 og forelskede sig i vinen og det ydmyge approach omkring den. Lige siden har Parker, først i sine bøger, i The Wine Advocate og senere på de digitale platforme, sværmet for Château Lafleur, som han har kaldt “one of the most distinctive, most exotic, and greatest wines – not only in Pomerol, but in the world.”
Set i bakspejlet er det bemærkelsesværdig, at Parkers karriere og Lafleurs rejse mod verdensberømmelse ligner et parløb, men ikke desto mindre blev Lafleur op gennem 1980'erne og 1990'erne en af verdens mest efterspurgte vine, og da der kun var - og stadig kun er - 4,58 ha. at gøre godt med eksploderede priserne. Château Lafleur har således de sidste 25 år med en prissætning på eller over 1. Cru konstant været en af de dyreste vine i Bordeaux kun overgået af Petrus og Le Pin.
Historien starter i 1872 da Henri Greloud, den daværende ejer af Château Le Gay, købte det stykke jord i Petrus baghave, som efterfølgende blev til Château Lafleur, og derfor hyldes på Lafleurs etiketter. Vinens kvaliteter blev tidligt kendt, og der findes dokumentation for, at Lafleur allerede i 1893 blev rangeret som nummer 3 i Pomerol kun overgået af Vieux Chateau Certan and Petrus.
Henri Greloud bliver i 1900 efterfulgt af sin søn Charles Greloud, som for sin part i 1915 bliver efterfulgt af sin svigersøn André Robin. André fik 2 døtre Therese og Marie som tog over i 1946 og med en nærmest asketisk tilgang til det gode liv (det fortælles at den længste rejse de var ude på var en togrejse fra Libourne ind til Bordeaux) førte de Lafleur videre frem til 1980'erne. Her sørgede Marie Robin - den længst levende af søstrene - for, at det unge par Jacques og Sylvie Guinaudeau blev indsat som bestyrere med forkøbsret den dag hun gik bort.
Jacques og Sylvie Guinaudeau påbegyndte en nænsom restaurering af vinmarken hvor end ikke døde vinstokke var blevet erstattet i de sidste 20 år af de to søstres regime. De fastholdt, at Merlot og Cabernet Franc fortsat skulle dele de 4,58 ha. og forblev i det hele taget tro mod Château Lafleurs fundament, for som Jacques Guinaudeau senere har fortalt "vi havde ikke råd til andet".
Marie Robin døde i 2001 og her valgte Jacques og Sylvie at give slip på deres anparter i Château Le Gay for at få råd til at købe de 5 familiemedlemmer, der havde aktier i Lafleur, ud. Og da Jacques Guinaudeau er Charles Greloud ‘s tipoldebarn, er Château Lafleur - om end ikke i lige linje så alligevel som noget ganske enestående - forblevet i samme families eje i mere end 150 år.
I dag har Jacques og Sylvie (næsten) givet stafetten videre til deres søn Baptiste og svigerdatter Julie, og selvom historiebøgerne og stort anlagte vertikalsmagninger vidner om, at der blev skabt fantastiske vine tilbage i tiden, er de fleste eksperter enige om, at Château Lafleur aldrig har leveret på et så højt niveau, som nu. Således kan vinene fra årgangene 2016, 2015, 2014, 2012, 2010, 2009, 2008, 2006, 2005, 2004, 2001 og 2000 alle kategoriseres som fremragende!
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Pomerol ligger på højre bred af Dordognefloden i Libournais. Appellationen dækker ca 800 ha relativt uniformt og fladt land. Den sydvestlige del er en smule mere sandholdig end den østlige del, som er rig på ler. Længst mod øst grænsede til St. Emilion findes en særlig jernholdig ler, "Crasse de fer", og netop i dette område findes tre af appellationens højst estimerede slotte, Petrus, Lafleur og Le Pin. Merlot er den dominerende druesort, og hvis der indgår andre druer er det som regel Cabernet Franc eller i endnu mindre grad Cabernet Sauvignon. Vinene er kendt for både at være charmerende og imødekommende som unge men også, særligt fra de bedre producenter, at kunne udvikle over mange år i flasken. Pomerol har ingen officiel klassifikation af appellationens producenter og dækker udelukkende rødvin.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter