Nuits-Saint-Georges kom ikke med i hatten da lobbyisterne skulle sprede Grand Cru markerne ud over Bourgogne kortet. I stedet blev byen begavet med hele 41 forskellige Premiers Crus Climats, der ligger som en gylden stribe rundt om foden af Bois de Charmois og videre nordpå op mod Vosne-Romanée.
Den 3. sidste Premiere Cru mark inden kommunegrænsen er Les Richemone. Bare 2,1 ha. hvor Perrot-Minot efterhånden har erhvervet/lejet 3/4 af vinstokkene og nu producerer 2 ret enestående vine. Dels denne "almindelige" Les Richemone Vieilles Vignes og så i særlige år en Cuvée Ultra, som produceres på frugten fra det der er tilbage af en beplantning fra 1902 i den sydligste del af marken.
I de gode år er der nok til at fylde 10-12 fade, men i 2008 hvor vejrguderne virkelig legede kispus med vinbønderne blev det kun til 6 fade som til sidst kunne veksles til bare 1.710 flasker. Alt for meget regn og alt for lidt sol medførte masser af problemer, og først i september kom det gode vejr som sammen med nordenvinden sørgede for, at sukkerindholdet skød i vejret og høsten blev reddet. Druerne blev plukket den første uge i oktober og efter en nådesløs sortering stod man med et potentielt alkoholindhold på godt 12,5%. Netop nok til at det ikke var nødvendigt at chaptalisere.
Vinen har gennemgået en såkaldt kold maceration ved 14 grader i en lille ståltank i en uge inden temperaturen blev hævet og den egentlige gæring satte ind. Efter gæringen fik vinen lov til at sætte sig i 48 timer inden den blev fyldt på et brugt og et nyt fad fra Allier begge købt hos Remond i Ladoix-Serrigny. Her er vinen modnet i 14 måneder uden omstikninger, men med en enkelt omrøring til sidst, således at vinen så at sige blev "fedtet ind" i sit eget bundfald inden den blev tappet uden klaring eller filtrering.
En stadig imponerende og spændstig Bourgogne med masser af modne røde bær som nu forenes med mos og rørhatte fra skovbunden. Aromatisk, sensuel og løftet frem af en delikat nærmest sprød syre, som fortæller os at denne vin stadig har mange gode år foran sig. En vin med ultimativ dybde og en nærmest intellektuel kompleksitet, som bør opleves.
Stor rød Bourgogne fortjener ægte vildt. Prøv den for eksempel sammen med en hareryg serveret med en sauce poivrade tilberedt på en base af rodfrugter, urter, rød Bourgogne og hare fond, der til sidst legeres med hareblod og friskt smør.
Vinen er forsynet med kvalitetspropper og en "logstrip", der gør det muligt at indhente oplysninger om hver enkelt flaskes videre færd på internettet. (http://www.prooftag.com/)