Dette er 3. år i streg, at denne vin imponerer og charmerer, efter at vi har fået den tilbage i sortiment med den originale label. Vinen er nok engang smukt balanceret og nu igen domineret af den saftige frugt fra Grenache druerne nede på de rullestens rige parceller nede på højre bred af Rhône-floden nær landsbyen Roquemaure, som ovenpå den manglende frugtsætning i 2017 (coulure) igen leverer optimalt.
Alle druer plukkes i hånden med en sortering allerede i vinmarken, inden frugten køres de 9 km. over til det fuldautomatiske druesorteringsanlæg på Mont-Redon hvor der, efter stilkene er fjernet, sker yderligere en futuristisk sortering, hvor alle druer, som ikke opfylder de indkodede kvalitetsnormer, kasseres.
Vinen gærer traditionelt i rustfrit stål i 3 uger for at sikre maksimal ekstraktion af farve og tanniner, og herefter modner vinen i en blanding af cement og rustfrit stål i 8 måneder inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske efter en ganske let filtrering.
Mont-Redon's Côtes du Rhône har altid tilhørt de mest fornøjelige feminine, charmerende og letløbende vine, der produceres i appellationen og sådan er det også i 2018-årgangen som er endnu et lille mirakel i det sydlige Rhône. Nok engang til den elegante side med saftige sorte brombær og røde hindbær. Fornemt balanceret, legesyg og forførende!
En allround ér til alskens serveringer med okse, svin, lam og såmænd også ged, hvis du kan fange sådan en. Prøv den for eksempel sammen med en nænsomt tilberedt gederyg krydret med rosmarin olivenolie, citronsaft og hvidløg.