Domaine Newman ligger i hjertet af Cote d'Or, i ringgaden, der omkranser den befæstede gamle bydel i Beaune. Domainet blev grundlagt i 1952 da den amerikanske oliemilliardær Robert Newman købte tre små Grand Cru parceller i Latricière-Chambertin, Mazis-Chambertin og Bonnes-Mares, og dermed blev den første (og frem til 1985 eneste) amerikaner, der havde Grand Cru status i Bourgogne.
Oprindeligt var der tale om et jointventure mellem Robert Newman, der skulle stå for investeringerne og legenden Alexis Lichine, der skulle stå for fremstillingen og salget, men Lichine sprang i målet, og derfor tog Robert Newman direkte kontakt til Alexis Lichine’s favoritproducent Gilbert Vadey, der herefter i en årrække var manden bag hele 3 labels i sin kælder i Morey St. Denis. (Guy Castagnier-Vadey, Gilbert Vadey-Rameau og Christopher Newman).
Først da Robert Newman's søn Chris midt i 80'erne besluttede at gå vinvejen begynder det Domaine Newman, vi kender i dag at tage form. Chris Newman er opvokset på familiens slot i Østrig og indledte efter endt uddannelse i Schweiz sin rejse ind i vinens verden på det historiske Domaine Marquis d'Angerville i Volnay. Her begyndte han at opkøbe små parceller og samtidigt blev aftalerne med Vadey familien opsagt. Oveni de oprindelige 1,2 ha. i Grand Cru har Chris Newman efterhånden fået skrabet 5 ha. sammen, således at Domaine Newman nu råder over 6,2 ha.
Op gennem 90'erne flirtede Chris med økologisk landbrug og biodynamiske principper, og siden 2005 er vinstokkene blevet kultiveret 100 % økologisk. Udbytterne holdes nede på beskedne 30 hl/ha., og under høsten sker der en sortering såvel i vinmarken som i kælderen. Alle druer afstilkes og udblødes forud for den alkoholiske gæring, der udelukkende foregår med de naturlige gærstammer. Herefter modner kommunevinene og 1. Cru vinene uden omstikninger i 14 måneder på 15-25 % nye fade fra Tronçais og Allier, mens de 3 Grand Cru vine ser 20 måneder i 40-50 % nye fade hovedsageligt fra Tronçais.
Efter fadlagringen blander Chris Newman og den unge Jane Eyre (der er kommet til i 2009) den endelige vin som herefter aftappes uden forudgående klaring eller filtrering.
Chris og Jane er fortalere for de klassiske dyder i Bourgogne, og i alle vinene prioriteres elegancen og det transparente i udtrykket frem for intensitet og højt alkoholindhold. Resultatet er et smukt line-up fra top til bund, som på smukkeste vis værner om den delikatesse og finesse, som er Pinot Noir druens særlige gave til vinens verden.